MAD logo

Titel Net Art 43

Anonieme Serenade

A Virtual Private Concert
februari 2002

Mario van Horrik & Petra Dubach

Wat is dit?
Dit is een internet kunstwerk.
Het is samengesteld door de kunstenaars Mario van Horrik en Petra Dubach, met gebruikmaking van registraties (foto/audio/video) van door hen eerder uitgevoerde installaties, bronmateriaal hiervoor en actuele concepten. Het werk van Mario en Petra wordt algemeen gekarakteriseerd door (met name) de elementen: trage beweging, omgevingsinteractie, interferentie van geluidseffecten, toevalselementen. Dit is het eerste experimentele werk van het duo op internet. Lees voor meer informatie de credits.

Hoe werkt het?
Uw internet-nummer bepaalt de UNIEKE compositie.
Uw anonieme (?) IP nummer wordt gedetecteerd als u op 'START' klikt, en de cijfers hiervan worden gebruikt om uit een ruime verzameling geluiden, animaties en variabelen een compositie samen te stellen. Hierdoor is het resultaat dat U krijgt uniek! Iedereen heeft een ander IP nummer, en krijgt een andere serenade te zien en te horen. Sommigen krijgen altijd dezelfde, en anderen een wisselende variant van de serenade. Kijk voor vergelijking vooral eens op de computer van vrienden, familie, of andere gelegenheden...

Wat heb ik nodig?
Snelle PC/MAC en snelle verbinding.
Minimaal PC/MAC met Webbrowser 4+, Flash 5, 480K resolutie, audio-output. De productie is geoptimaliseerd voor kabel/DSL verbinding en anno 2000 configuratie. Hebt U minder? dan duurt het iets langer, en loopt het beeld langzaam. In openbare gelegenheden zoals Internet cafees en bibliotheken zijn vaak snelle computers en - verbindingen beschikbaar. Zet voor optimale resultaten het Browser-window zo groot mogelijk, en zet een koptelefoon op als de omgeving niet veel volume verdraagt.

>START!
MIJN ANONIEME SERENADE...

 

© 2002: Mario van Horrik, Petra Dubach en MAD