mad

MAD
emergent art center

creatief laboratorium sinds 1995

Voortschrijdende technologie maakt het wenselijk de vertaalslag naar mens en maatschappij creatief vorm te geven.

Dit dynamische proces wordt door ons ondersteund door kennis en praktijk te ontwikkelen en delen.

MAD
emergent art center

Postbus 6118
5600HC Eindhoven
tel. 040 2133032
info@madlab.nl
www.madlab.nl

Tover Je Toekomst

Interactieve Workshop / Expositie

Naam: Tover Je Toekomst (het Internet der Dingen)
Duur: Max. 100 minuten
Doelgroep: kinderen 6 – 12 jaar
Aantal: 12 personen per sessie (3 groepen van 4 kinderen)

Keuze uit de volgende onderwerpen:
Huis van de Toekomst
Games
Internet
Leren
Werken

Hoofdpunten:
Rode draad in de workshop is de toekomst van de genetwerkte samenleving.
Kinderen zullen zoveel mogelijk interactief bezig zijn (hands-on) met het visualiseren/realiseren hulp van illustrators/animators.
De resultaten worden via collage en internet gepresenteerd in een tijdbalk van illustraties.
Tover Je Toekomst (TJT) website kan vooraf worden geraadpleegd met daarin informatie over de Workshop.
Tijdens de workshop en op de TJT website kunnen de visualisaties bekeken van de verschillende toekomstbeelden die zijn uitgewerkt.

Inhoud Workshop:

1. Introductie (Inspiratie):
D.m.v. een demo wordt een tijdlijn/tijdreis getoond van de onderwerpen waarin in het kort wordt behandeld de ontwikkelingen van de laatste 25 jaar en waar alvast een blik in de toekomst wordt geworpen.

In deze tijdlijn/tijdreis (max. 5 minuten) komen voor:
verleden (ontwikkelingen)
heden (huidige stand)
toekomst (blik in de toekomst)

De kinderen kunnen zo eerste indruk krijgen van de onderwerpen en zich daardoor een idee vormen welk onderwerp hun aanspreekt voor de brainstormsessie.

2. Brainstormsessie (Uitdagingen):
In de brainstormsessie van 15 minuten kunnen de kinderen hun ideeën uiten (toekomstvisie). Dit zal gedaan worden per sessie door 12 kinderen (3 groepen van 4 kinderen) met het gekozen onderwerp.

De groepen kunnen worden onderverdeeld in verschillende leeftijdscategorieën, zodat er voor elke leeftijd de juiste match ontstaat.

Het proces zal d.m.v. optimale setting de dromen, wensen en ideeën van de kinderen als uitkomst geven. Hierbij zal de brainstormleider een belangrijke rol spelen. De kinderen zullen enthousiast raken zodat er een creatieve uitkomsten ontstaan.

Het produceren van ideeën in tekst en beeld wordt zoveel mogelijk door de kinderen interactief gedaan in samenwerking met de illustrators, zodat er een begin gemaakt wordt met de getoverde toekomst tijdlijn.

3. Toekomstconcept (Resultaat):
Uitwerksessie van 30 minuten waarin de uitkomsten van de verschillende onderwerpen tijdens de Brainstormsessie worden gerealiseerd/visualiseert en gepresenteerd.
Het interactief zijn staat hierbij voorop en dit in samenwerking met de illustrator.

De uit de brainstormsessie gekozen onderwerpen wordt per groep uitgewerkt in samenwerking met de illustrator. Dit kan op verschillende manieren denk hierbij aan collage, tekeningen, etc. zodat elke leeftijdscategorie zich kan uitleven.

De resultaten worden op A3 bladen gepresenteerd als getoverde toekomst tijdlijn die direct live digitaal beschikbaar zijn tijdends de workshop en op de TJT Website.

Aanvragen

Voor reserveren van de workshop s.v.p. contact opnemen met MAD emergent art center, R. Paré, tel. 040 2133032 of e-mail info@madlab.nl.